fbpx

Bizar: Lijk in Amerika gelinkt met Surinamer die hengelde bij Braamspunt

De Surinaamse politie is deze week geconfronteerd geraakt met een zeer bizarre zaak, waarbij een lijk in Amerika en een man die hengelde in de omgeving van Braamspunt een centrale rol spelen.

De politie van Washington heeft een verzoek aan de Surinaamse politie gedaan medewerking te verlenen aan een onderzoek van een lijk dat in die Amerikaanse stad werd gevonden.

Vlakbij het stoffelijk overschot werd ook een box gevonden met daarin Surinaamse dollars, een Surinaams rijbewijs, identiteitskaart en een mobiele telefoon die gekoppeld was aan het netwerk van Telesur.

Aangezien de Amerikaanse politie niet kon achterhalen wat de identiteit was van de overledene, ging men ervan uit dat het om de Surinamer zou gaan, de eigenaar van het gevonden rijbewijs en de identiteitskaart.

De Surinamer in kwestie, Ali Kertokalio, zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat de gevonden waterproof box van het merk Piano, die hij gekocht had bij Tomahawk, van hem is. Maar hij weet helemaal niets over wat zich daar in Amerika heeft afgespeeld.ali (2)

“Ik ben vorig jaar oktober gaan vissen met twee vrienden. In de omgeving van Braamspunt is ons bootje gekapseisd. Daarbij is de box in het water gevallen. Pogingen van mij om de waterbestendige box terug te vinden, zijn toen helaas mislukt”, legt Kertokalio uit.

“De politie heeft me gebeld en uitgelegd wat er aan de hand is. Ook de rechercheur die belast is met deze kwestie is net als mij erg verbaasd over dit geval”.

Kertokalio is uitgenodigd voor een gesprek bij de Amerikaanse ambassade. Hij zegt zijn spullen graag terug te willen. “Er zijn ook nog veel foto’s van mij opgeslagen in mijn telefoon. Ook de sleutel van mijn auto en 115,- SRD, zaten erin”, zegt hij tot slot.

Volgens een deskundige is het geel goed mogelijk dat de box sinds vorig jaar door de stroming is afgedreven naar Washington, USA. De afstand naar die stad vanuit Suriname is ruim 4429 km.

Overige berichten