fbpx

Biza zet belangrijke stappen richting integraal HRM-beleid overheid

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BIZA) heeft in het kader van de implementatie van het directoraat Human Resource Management (HRM) samen met functionarissen van zijn ministerie een onderhoud gehad met lead consultant Joan Underwood van de International American Development Bank (IaDB).

Underwood is de trekker van de studie Regional Diagnostics of the Civil Service in Suriname. Deze studie heeft als doel om een diagnose en evaluatie te maken met HRM als uitgangspunt voor een efficiënte en effectieve overheidsapparaat.

Volgens Biza-functionaris Nasier Eskak moet deze studie het overheidsapparaat in staat stellen de doelen beter te verwezenlijken en te behalen. “HRM speelt hierbij een belangrijke rol, want als de HRM-instrumenten goed zijn afgestemd op de doelen en strategieën van de organisatie, kunnen we een betere output krijgen. Deze studie is één van de strategieën met betrekking tot de voorbereiding tot het vormgeven en het concretiseren van het directoraat HRM”.

OOK INTERESSANT
Woning door brand verwoest, gezin van 4 dakloos

Underwood zegt dit initiatief van de regering volledig te ondersteunen en laat weten dat er al goed voorwerk is verricht door de verschillende functionarissen van zowel Biza als het Kabinet van de vicepresident.

Zij haalde ook aan de Public Sector Reform trainingen, waarbij de Baldridge Efficiency methode is gebruikt. “Het ontwerpverslag, dat wij al van jullie hebben ontvangen, gaan we uitsturen voor een externe professionele beoordeling, zodat u die kunt vergelijken met de informatie die u al in uw interne proces heeft doorgevoerd”, zei de Underwood aan minister Noersalim.

De IaDB heeft vanaf 2004 soortelijke studies gedaan in Latijns-Amerika en de Caribische landen. Het vorig jaar besloot de IaDB deze studies meer te richten op het introduceren van een diversiteitsmanagementonderzoek.(GFC)