fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Biza wil HBO-opleiding ambtenaren op 14 november lanceren

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) wil de launch van de Hogerberoepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement voor Ambtenaren op 14 november 2018 doen plaatsvinden. Alle voorbereidingen hiertoe zijn op schema.

De Werkgroep Hoger Beroepsopleiding voor Ambtenaren heeft het rapport, waarin het Curriculum van de Bacheloropleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement is opgenomen, in februari 2018 afgerond en aangeboden aan minister Noersalim. Dit rapport biedt richtlijnen om te komen tot implementatie van de opleiding. Samen met de Stichting Onderwijs Ontwikkeling Nederland Suriname (SOONS) is het implementatietraject intussen ingezet.

Volgens de bewindsman bezit niet meer dan twintig procent van de ambtenaren een HBO-diploma. “En uiteraard, als we praten over rationalisering, professionalisering en een stukje efficiëntie en effectiviteit, dan is het van belang dat we moeten werken aan de educatie van deze groep. Met deze opleiding willen we komen tot een overheidsapparaat met meer HBO-kader.”

OOK INTERESSANT
Nog niemand aangehouden voor vervuiling Stuwmeer met cyanide

Minister Noersalim is voorstander van een hoge onderwijskwaliteit. Zijn streven is er dan ook op gericht om internationale erkenning voor de opleiding te krijgen. Er zal te zijner tijd gewerkt worden aan het accrediteren van de opleiding. Dat gebeurt door het Nationaal Orgaan voor Accreditatie.

Het onderwijskundig concept van de opleiding heet Action Learning: leren door te doen. Daarbij gaat het erom dat ervaring gecombineerd wordt met een systematische reflectie op de uitvoering. De kennis die op de opleiding wordt verkregen moet direct op de werkvloer worden toegepast met als uiteindelijk doel professionalisering en rationalisering van de organisatie.(GFC)