fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Biza verwacht beeld totaal ambtenaren in december

GFC NIEUWS- “Om het ambtenarenapparaat efficiënter te maken hebben wij data nodig en dat begint met goede dataverwerking. Wij verwachten ongeveer in december een beeld te hebben van het totaal aantal ambtenaren om dan beleid te kunnen uitvoeren”, zegt minister Bronto Somohardjo van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
De bewindsman wil overstappen van een informatiegedreven overheid naar een datagedreven overheid. De minister is erg ingenomen met de landsdienaren in Paramaribo die gehoor hebben gegeven aan de oproep om zich te registreren.
De ambtenarenregistratie zal binnenkort ook plaatsvinden voor de districten. “We hebben toestemming gehad van de president om missies te sturen naar de overige districten om ook de ambtenaren daar te laten registreren.
Volgens de minister geven de eerste indicaties aan dat er ruim 2000 inactieve ambtenaren zijn op haar ministerie. Net als bij de beleidsadviseurs zal ook deze groep binnenkort een aanmeldingsbrief ontvangen. Hij zegt dat maar liefst 100 beleidsadviseurs zich hebben aangemeld.
De overige 300 zullen zich ook moeten registreren indien zij willen werken. “We hebben dat ook gedaan met de personen met arbeidsovereenkomsten op enkele diensten. Daarvan hebben wij salarissen van 250 personen kunnen bevriezen, omdat zij jammer genoeg niet willen werken. We hebben hiermee miljoenen SRD’s kunnen besparen. Als je wil werken, hebben we plek voor je, zo niet gaan we je afhandelen zoals de Personeelswet dat voorschrijft.”
Het zal volgens de bewindsman niet zo gemakkelijk gaan, maar hij staat er positief tegenover. “We zijn op de goede weg en dat is dankzij de ambtenaren die zich massaal hebben laten registreren.” Tot nog toe hebben 5.000 personen zich geregistreerd die in het bestand voorkomen van Biza. Dit aantal staat los van het Kabinet van de President, het Kabinet van de vicepresident en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

OOK INTERESSANT
Lijk bejaarde vrouw in woning aangetroffen, vermoedelijk sprake van misdrijf