fbpx
Biza stelt training kandidaat stembureauleden uit

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft de training aan kandidaat stembureauleden opgeschort voor twee weken.

Dit besluit is genomen als voorzorgsmaatregel tegen de verspreiding van het Covid-19 virus.

Voor de dienstverlening vanuit het Centraal Bureau voor Burgerzaken en alle andere Bureaus voor Burgerzaken zijn er ook voorzorgsmaatregelen getroffen. Bij deze instanties zullen er steeds een beperkt aantal burgers worden toegelaten. Aan de samenleving wordt gevraagd om zich zoveel mogelijk aan de aangepaste voorschriften te houden.

De training aan kandidaat stembureauleden begon op 14 februari in de districten Para en Commewijne. In de afgelopen weken zijn er honderden personen in verschillende districten waaronder Paramaribo, Marowijne, Coronie, Saramacca, Wanica en Brokopondo getraind.

De groepen bestaan uit ruim honderd kandidaat stembureauleden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zal nu een aangepast schema maken om de resterende kandidaat stembureauleden te trainen.

Een groot deel van de trainees moet nog bijeenkomen voor de response dag. Het aangepaste schema voor de training aan kandidaat stembureauleden en de response dag zal met de districtscommissarissen worden gedeeld, waarna de trainees weer zullen worden opgeroepen om deel te nemen.

Aan trainees die al een oproep hadden ontvangen om deel te nemen aan trainingen die nu zijn opgeschort, wordt gevraagd om de berichten te blijven volgen vanuit Biza en de districtscommissariaten.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…