fbpx
Biza start met vouwen stembiljetten

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken is gestart met het vouwen van de stembiljetten.

De medewerkers die gaan helpen bij het vouwen van de stembiljetten, zijn vooruitlopend hierop geïnstrueerd over de werkzaamheden.

Het vouwen van de stembiljetten, welke gestart is op 13 mei 2020, vindt plaats bij het Roeli’s Event Venue aan de Kronenburgweg te Magenta. “De zaal is groot waardoor we met in achtneming van de Covid-19 maatregelen op voldoende afstand van elkaar met een grotere groep de werkzaamheden kunnen verrichten”, zegt Henk Sidoel, hoofd van de afdeling ICT van Biza.

De stembiljetten worden eerst geperforeerd. Daarna worden ze gevouwen, afgestempeld, geteld en verpakt. Vervolgens worden ze gedistribueerd naar de verschillende hoofdstembureaus. Volgens Sidoel zijn er acht tot tien dagen nodig om de werkzaamheden te voltooien. Het gaat om circa 800.000 stembiljetten voor DNA en RR.

De werkers zijn verdeeld in twee groepen en elke groep telt ongeveer 280 mensen die in de zaal de werkzaamheden uitvoeren, terwijl een twintig tot dertigtal buiten de zaal bezig zullen zijn met het perforeren, tellen en verpakken. Ruim omvattend met de ondersteuners gaat het om 350 tot 400 man die op dag basis de werkzaamheden uitvoeren, vertelt Sidoel.

De werkzaamheden vangen aan om 12.00 uur en eindigen om 20.00 uur, dit vanwege de partiële lockdown, waarbij eenieder om 23.00 uur thuis moet zijn. Des zaterdags beginnen de activiteiten vanaf 08.00 uur tot 20.00 uur.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…