fbpx
Biza moedigt studenten aan persoonsgegevens te controleren

GFC NIEUWS- In het kader van de Wettelijke Terinzagelegging (WTIL) van de kiezerslijsten is het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) gestart met een landelijke scholentour om stemgerechtigden, onder wie first voters en second voters, aan te moedigen om hun persoonsgegevens te controleren.

De landelijke scholentour is gestart op Scholengemeenschap Tamanredjo (SGT), Commewijne, gevolgd door het Imeao (Nickerie) en het Pedagogisch Instituut Nickerie.

Op 4 maart heeft de Commissie Voorlichting Verkiezingen een bezoek gebracht aan het AMTO aan de Jaggernath Lachmonstraat. Jutta Soekarnsingh van de commissie geeft aan dat het doel van dit project niet alleen is om het controleren van de persoonsgegevens, maar ook om aan te moedigen om op 25 mei te stemmen.

Zij deelt mee dat het project vervolgd wordt met de Scholengemeenschap Maho en afgesloten wordt met de Henry N. Hassankhan Scholengemeenschap. Soekarnsingh zegt dat uit voorlopige evaluatie van de bezoeken is gebleken, dat zeker bij de first voters de bewustwording van het stemmen aangewakkerd moet worden. Zo wisten enkelen niet eens dat zij op 25 mei hun stem kunnen uitbrengen. Studente Marilfa Hasselbaink is zeer onder de indruk van het bezoek van de commissie.

Zij maakt het voor de eerste keer mee dat het ministerie studenten door middel van een scholentour stimuleert om hun persoonsgegevens te controleren. Iris Burnet-Bowen, coördinator van het AMTO vindt het een geweldig initiatief van het ministerie dat studenten op zo een manier vertrouwd kunnen raken en horen op welke manier zij hun stem bij de komende verkiezingen kunnen uitbrengen.

Soekarnsingh zegt dat het belangrijk is dat jongeren weten dat door te stemmen zij het beleid bepalen voor vijf jaren. Zij roept jongeren op om actief te participeren en niet passief aan de kantlijn te staan. “Zorg ervoor dat jij je gegevens hebt gecheckt om op 25 mei 2020 je stem uit te brengen, want per slot van rekening gaat het niet alleen om jouw toekomst, maar om onze toekomst. Het gaat niet alleen om jouw land, maar om ons land”, benadrukt Soekarnsingh.

Landelijk kunnen kiesgerechtigden tot en met 14 maart hun persoonsgegevens controleren op alle districtscommissariaten alle Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) en de 378 mobiele units.

Het ministerie heeft ook een website gelanceerd waar stemgerechtigden hun gegevens kunnen controleren: cbb.gov.sr of www.verkiezingen.sr.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…