Biza-minister hoort vakbondsleiders aan

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Bronto Somohardjo van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op 30 maart de vakbondsleiders, David Bakker van de bond bij de Milieu-inspectie, Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie Openbare Werken en Imro Edam, die vier bonden van Volksgezondheid onder zich heeft en de Bond Sluizen en Gemalen ontvangen en gehoord.

Bakker is van mening, dat ambtenaren van verschillende ministeries benadeeld zijn geworden voor miljarden SRD’s. Hij wordt hierbij ondersteund door Edam en Sallons.

Minister Somohardjo heeft in dit kader de vakbondsleiders op 30 maart 2021 ontvangen om zaken nader te bespreken.

Tijdens het gesprek is er afgesproken met de bonden om al hun problemen en eisen op papier te zetten, waarna deskundigen op het ministerie na zullen gaan of de overheid fouten heeft gemaakt. Indien wel, zullen deze gecorrigeerd worden.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat wij niet vandaag hieruit komen. We willen over zulke zaken niet zo snel een beslissing nemen”, zegt de minister.

Hij zei verder dat het geen eenvoudige zaken zijn die heel snel opgelost kunnen worden, vandaar het ministerie in alle rust deze zaken goed zal uitwerken. De minister is bereid alle bonden aan te horen, ook van zijn ministerie. Echter verwacht hij dat de bonden oprechtheid tonen.

Voor wat betreft de status van de ambtenaren op het ministerie van OW, zal de minister eerst met collega-minister Riad Nurmohamed om de tafel om precies te weten wat de situatie is.

“Als ministerie die het personeelsbeleid richting geeft, is het belangrijk dat ook Biza betrokken wordt bij de gesprekken tussen de bond en OW. Met de bond van OW is er een vervolggesprek gepland.

De bewindsman is ervan bewust dat de bonden opkomen voor hun leden, maar zo moet ook de regering opkomen voor de hele bevolking.

“We moeten oppassen voor de 54.000 ambtenaren die reeds op de rol zijn. Elke beslissing die wij nemen moet doordacht zijn. Want we kunnen het volk niet dieper in de penarie brengen”, aldus de minister.

BEKIJK OOK: Snel en effectief overtollig  buikvet verwijderen! KLIK HIER VOOR MEER informatie…

Overige berichten