fbpx
Biza-minister brengt spontaan bezoekt aan CBB

GFC NIEUWS- De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, heeft een spontaan bezoek gebracht aan de Print House en de verschillende afdelingen op het terrein van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB).

In de printhouse is de bewindsman in een rondleiding geïnformeerd over de processen om de digitale Identiteitskaarten uit te printen. De minister werd tijdens het bezoek, maandag, vergezeld door een delegatie bestaande uit onder andere de directeur van Binnenlandse Zaken, Putridewi Amatsoemarto.

Het hoofd van de afdeling Identiteitskaarten, Valerie Finsy, heeft de werkprocessen binnen de Print House toegelicht.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is in 2019 overgegaan tot de productie van elektronische ID-kaarten. De e-ID voldoet aan internationale veiligheidsvoorwaarden. Bij de Print House worden landelijke aanvragen voor een ID-kaart verwerkt en uitgeprint.

Ook vindt de distributie naar de verschillende Bureau’s voor Burgerzaken vanuit Print House plaats. Momenteel is er een transitiefase waarin ID-gerechtigden tot 2022 de gelegenheid hebben om de e-ID aan te vragen. De productie in de printhouse is vanwege de uitbraak van het coronavirus op een lager pitje dan normaal.

Na de informatieve ronde in de printhouse, is minister Somohardjo naar het gebouw van het CBB gelopen. Op het secretariaat van de directeur werd hij ontvangen door directeur Dennis Menso en beleidsadviseur Natasha Arupa-Wong Swie San. Zij hebben de minister meteen uitgenodigd voor een vervolgbezoek. De bewindsman stemde toe en heeft aangegeven dat het bezoek binnenkort zal plaatsvinden.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…