fbpx

Biza-minister brengt spontaan bezoekt aan CBB

GFC NIEUWS- De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, heeft een spontaan bezoek gebracht aan de Print House en de verschillende afdelingen op het terrein van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB).
In de printhouse is de bewindsman in een rondleiding geïnformeerd over de processen om de digitale Identiteitskaarten uit te printen. De minister werd tijdens het bezoek, maandag, vergezeld door een delegatie bestaande uit onder andere de directeur van Binnenlandse Zaken, Putridewi Amatsoemarto.
Het hoofd van de afdeling Identiteitskaarten, Valerie Finsy, heeft de werkprocessen binnen de Print House toegelicht.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken is in 2019 overgegaan tot de productie van elektronische ID-kaarten. De e-ID voldoet aan internationale veiligheidsvoorwaarden. Bij de Print House worden landelijke aanvragen voor een ID-kaart verwerkt en uitgeprint.
Ook vindt de distributie naar de verschillende Bureau’s voor Burgerzaken vanuit Print House plaats. Momenteel is er een transitiefase waarin ID-gerechtigden tot 2022 de gelegenheid hebben om de e-ID aan te vragen. De productie in de printhouse is vanwege de uitbraak van het coronavirus op een lager pitje dan normaal.
Na de informatieve ronde in de printhouse, is minister Somohardjo naar het gebouw van het CBB gelopen. Op het secretariaat van de directeur werd hij ontvangen door directeur Dennis Menso en beleidsadviseur Natasha Arupa-Wong Swie San. Zij hebben de minister meteen uitgenodigd voor een vervolgbezoek. De bewindsman stemde toe en heeft aangegeven dat het bezoek binnenkort zal plaatsvinden.

BEKIJK OOK
President Santokhi geeft startsein project herstel asfaltwegen