fbpx
Biza-minister om de tafel met CLO over Covid-19

GFC NIEUWS- De minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim heeft een onderhoud gehad met de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO) met betrekking tot Covid-19.

Tijdens de bespreking is de nadruk gelegd op de beheersing van het besmettingsgevaar van het virus. Samen met de bond werd nagegaan op welke wijze de voorzorgsmaatregelen tegen de verdere verspreiding van Covid-19 kunnen worden verruimd.

Daarnaast werd gekeken hoe het ministerie van Binnenlandse Zaken ambtenaren tegemoet kan komen met de vele arbeidsgerelateerde vragen waarmee zij, al dan niet in relatie tot Covid-19, zitten.

Bij de helpdesk kunnen ambtenaren van alle ministeries telefonisch terecht. Eenvoudige vragen zullen door de medewerkers indien mogelijk direct worden beantwoord. Complexere vragen worden genoteerd en aan de desbetreffende afdeling voorgelegd, waarna degene die de vraag gesteld heeft wordt teruggebeld om hem/haar van een antwoord te voorzien of door verwezen te worden.

Om verspreiding en besmetting van het virus te voorkomen heeft het ministerie reeds uit voorzorg een roulatiesysteem geïmplementeerd op alle afdelingen. Om voorbereid te zijn op een eventuele verergering van de situatie in relatie tot een blijvende dienstverlening van de overheid gaf minister Noersalim met klem het belang aan van een overzicht van alle cruciale overheidsdiensten waarbij duidelijk wordt gemaakt hoe die zullen worden bemenst.

Beide partijen zullen op korte termijn weer bij elkaar komen ter verdere verdieping en afstemming met CLO om gezamenlijk te komen tot een aanpak die voor alle partijen moet leiden tot een succesvolle beheersing van het Covid-19 virus.

De minister is zich ervan bewust dat personen in overheidsdienst ook bezorgd zijn over Covid-19. Hij doet een beroep op de ambtenaren om de instructies van de overheid strikt op te volgen en te gehoorzamen. Er zijn reeds 10 besmette personen in Suriname.

Op vrijdag 3 april is de eerste Surinaamse Covid-19 patiënt overleden. De Biza-minister Mike Noersalim condoleert bij deze de nabestaanden met dit heengaan.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.