fbpx

Biza levert ruim 140 huwelijksambtenaren af

Het Ministerie van Binnenlands Zaken (Biza) heeft via haar beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden een groep van 140 huwelijksambtenaren opgeleid. In Paramaribo ging het om 100 cursisten en in Nickerie om 40. Zij hebben onlangs hun getuigschriften in ontvangst mogen nemen.

Religieuze organisaties zijn overtuigd van het belang van een huwelijk. Elke religie schrijft het huwelijk voor aan de man en vrouw, wanneer zij het leven met elkaar willen delen.

Tot 2003 hadden alleen de Hindoe- en de Islambelijders de mogelijkheid om wettelijke huwelijken te voltrekken volgens de religieuze voorschriften, en wel volgens de Aziatische huwelijkswetgeving.

Middels de Wet Herziening Huwelijksrecht 1973, die in 2003 werd ingevoerd, werd ook aan andere religieuze organisaties de mogelijkheid geboden personen voor te dragen om te worden benoemd tot huwelijksambtenaren.

BEKIJK OOK  Familie uit Den Haag trakteert kinder- en bejaardentehuizen in Suriname

De nieuwbakken huwelijksambtenaren hebben een zeer verantwoordelijke taak met zich meegekregen. Het sluiten van goede huwelijken leidt tot een goede gemeenschap, waarbij uiting wordt gegeven aan de waarden en normen.

Dit hield Stanley Soeropawiro als beleidsadviseur van de afdeling Religieuze Aangelegenheden (RA), welke onder Biza valt, aan de kersverse huwelijksambtenaren voor. Landelijk is het aantal huwelijksambtenaren thans gesteld op 542.

Soeropawiro benadrukt dat huwelijksambtenaren geen ambtenaren zijn, maar in dienst zijn van hun religieuze organisatie.(GFC)