fbpx
Biza: Geen sprake van fraude bij CBB

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) betreurt berichten van politici in de media als zou er zijn gefraudeerd bij de verstrekking van oproepingskaarten aan Paramaribo Zuid-West.

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft aangegeven een brief te zullen richten aan de procureur-generaal over vermeende fraude bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Het ministerie benadrukt dat er geen sprake is van fraude bij verkiezingswerkzaamheden. Alle activiteiten worden conform procedure afgewerkt.

De afgifte van oproepingskaarten geschiedt volgens een specifieke procedure. Conform het print- en afhaalschema van de werkgroep Oproepingskaarten, zijn de kaarten voor Paramaribo Zuid-West op 22 april uitgeprint. De kaarten zouden op 24 april worden afgehaald. Paramaribo is een groot kiesdistrict met veel kiesgerechtigden en veel stembureaus.

Na afronding van Paramaribo Nood-Oost, werd met het team van Paramaribo Zuid-West een afspraak gemaakt voor 20.00 uur. Samen met het team van Zuid-West en de medewerkers van de werkgroep Oproepingskaarten werd er tot ruim 02.00 uur in de ochtend gewerkt aan de controle van de kaarten.

Aangezien het niet was gelukt om de controlewerkzaamheden af te ronden, werd met het team van Zuid-West afgesproken om op 25 april om 09.00 uur in de ochtend door te gaan. De medewerkers van CBB die al heel vroeg aan het werk waren, werden na de komst van het team van Zuid-West verplaatst naar de ruimte van CBB-automatisering om door te gaan met hun werkzaamheden.

Het team van Zuid-West en de medewerkers van de werkgroep Oproepingskaarten gingen in de CBB-trouwzaal door met de controlewerkzaamheden, waarna de oproepingskaarten werden afgegeven. Het is nimmer zo geweest dat het team van Zuid-West alleen controle heeft uitgevoerd, zonder medewerkers van de werkgroep Oproepingskaarten.

De afgifte van oproepingskaarten aan alle districtscommissariaten is volgens dezelfde procedure verlopen. Bij het printen van de oproepingskaarten is steeds een vertegenwoordiger van het commissariaat aanwezig geweest. Nadat de oproepingskaarten waren uitgeprint, werden ze eerst door de werkgroep gecontroleerd op misdruk en aantallen.

Dezelfde controle werd wederom uitgevoerd door medewerkers van het commissariaat, voordat de oproepingskaarten werden afgegeven aan de vertegenwoordiger van het commissariaat.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…