fbpx
Biza en VS-ambassade zetten samenwerking voort

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en de ambassade van de Verenigde Staten van Amerika (VSA) gaan de samenwerking op verschillende beleidsgebieden voortzetten.

Dit kwam dinsdag naar voren tijdens een kennismakingsbezoek van de VSA-ambassadeur Karen Lynn Williams aan Biza-minister Bronto Somohardjo. De ambassadeur werd hierbij vergezeld door de Deputy Chief of Mission, Michael Keays.

Tijdens het bezoek werd van gedachten gewisseld over de aanpak van Covid-19 in Suriname en de VS. De ambassadeur gaf hierbij aan dat vanwege Covid-19 de huidige activiteiten van de ambassade grotendeels via virtual meetings geschieden.

Ze is ook heel content over de samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken op onder andere het gebied van Gender aangelegenheden die valt onder de afdeling Bureau Gender Aangelegenheden (BGA).

Verder is er gesproken over huiselijk geweld, religieuze aangelegenheden en de Kustwacht. Aan het eind van haar bezoek hebben de ambassadeur en de minister presentjes uitgewisseld.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.