fbpx
Biza en dc’s overleggen over colportagewerkzaamheden

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BIZA) heeft de achtste plenaire vergadering gehouden met de districtscommissarissen en hun staf.

Het doel was om te komen tot eenduidige afspraken over het aanwerven en trainen van colporteurs.

Directeur Putridewi Amatsoemarto van Binnenlandse Zaken zegt dat de aanwerving van de colporteurs middels een sollicitatieprocedure zal geschieden. De sollicitatieformulieren voor geïnteresseerden zullen beschikbaar zijn op alle districtscommissariaten.

De colporteurs zijn belast met de distributie van de oproepingskaarten. “Het gaat om de functies van hoofdcontroleur, controleur, de colporteur en ook de ressortleider. Van belang is wel dat deze functionarissen of reflectanten een beetje voorkennis moeten hebben van hun gebied, district of ressort of dorp. Ze moeten verder beschikken over een vervoersmiddel en een telefoon. Een pre is natuurlijk ook als ze enige ervaring hebben als het gaat om colportage werkzaamheden”.

Verder gaf de directeur tijdens dit overleg aan dat de oproepingskaarten per district van kleur zal verschillen. “Elk district heeft een eigen kleur oproepingskaart. Zo zijn de oproepingskaarten voor Paramaribo rood, Wanica blauw, Nickerie zwart, Coronie bordeaux, Saramacca bruin, Commewijne paars, Marowijne oranje, Para geel, Brokopondo grijs en Sipaliwini groen.”

De oproepingskaarten zullen in de periode van 6 tot en met 18 april 2020 uitgeprint en afgegeven worden aan de vertegenwoordigers van de diverse districtscommissarissen.

De werving en selectie van colporteurs gebeurt in de periode van 16 tot en met 18 maart 2020.

De colportage werkzaamheden vangen aan op 24 april. Elke kiezer dient ten minste drie dagen voor de dag der stemming hun oproepingskaart ontvangen te hebben.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.