fbpx
Biza betreurt valse beschuldigingen over fraude met oproepingskaarten

GFC NIEUWS- Het ministerie van Binnenlandse Zaken is vorige week gestart met het drukken van de achterzijde van de oproepingskaarten.

In een persbericht is toen aangegeven dat ruim 422.000 oproepingskaarten worden gedrukt voor de verkiezingen van 25 mei. Dit is voor bepaalde groepen aanleiding geweest om te insinueren dat er misschien kan worden gefraudeerd met oproepingskaarten.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is bij alle voorbereidingen van de verkiezingen transparant te werk gegaan en houdt de samenleving op de hoogte van alle belangrijke stappen over de verkiezingen. Zo ook over het drukken van de oproepingskaarten. Bij elke verkiezingen worden er extra oproepingskaarten gedrukt. Deze marge is ruim 15% van het aantal kiesgerechtigden.

Voor de verkiezingen van 25 mei wordt op basis van het bovenstaande, dus ruim 422.000 oproepingskaarten gedrukt. Er wordt daarbij rekening gehouden met eventuele misdrukken en kiesgerechtigden die hun oproepingskaart kwijtraken en om een duplicaat komen vragen. Ten overvloede wordt benadrukt dat de oproepingskaarten onder toezicht van het Onafhankelijk Kiesbureau en de politie worden gedrukt.

Ook bij het produceren van stembiljetten wordt een percentage extra stembiljetten gedrukt. Hier wordt rekening gehouden met het feit dat een kiesgerechtigde per soort stembiljet een fout kan maken bij het inkleuren en een nieuw biljet mag ontvangen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken betreurt het dat haar transparante werkwijze juist leidt tot insinuaties en onjuiste berichten.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)