fbpx
Biza bespreekt COVID-19-maatregelen met politieke organisaties

GFC NIEUWS- Om kiezers en stembureauleden te beschermen tegen de verspreiding van COVID-19 heeft het managementteam verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse een bijeenkomst gehouden met politieke organisaties.

Tijdens de meeting zijn mogelijke voorzorgsmaatregelen voorgehouden. Politieke organisaties hadden de mogelijkheid om ook hun voorstellen te doen.

Marsiane Lingers, lid managementteam verkiezingen, geeft aan dat deze bijeenkomst nodig is geweest, omdat verkiezingen worden georganiseerd voor de samenleving. De politieke organisaties vormen daar een belangrijk onderdeel van. De bijeenkomst heeft als doel gehad om de maatregelen die zijn voorgesteld door de verkiezingsorganisatie in samenwerking met onder andere het ministerie van Volksgezondheid voor te leggen aan de politieke organisaties.

“Want hun feedback is in deze ook erg belangrijk”, zegt Lingers. Alle feedback wordt meegenomen om het document verder te completeren om het hierna aan te bieden aan het COVID-19 managementteam voor advies. Daarna zal het aangeboden worden aan de regering voor goedkeuring.

De vertegenwoordigers van de politieke organisaties hebben goede nota genomen van de voorgestelde maatregelen en zijn ook met voorstellen gekomen. Er zijn onder andere vragen gesteld over handhaving van de avondklok en als toch de mogelijkheid kan worden bekeken om de toezichthouder van het Onafhankelijk Kiesbureau in het stemlokaal te kunnen plaatsen.

Radjkoemar Randjietsingh, vertegenwoordiger van de VHP, is goed gestemd over dit initiatief. Hij ziet graag dat de definitieve maatregelen worden vervat in een document dat wordt doorgestuurd naar alle stembureaus, zodat elk stembureau dezelfde werkwijze hanteert op de dag der verkiezingen. “Het overleg is een goede zaak, maar follow up is nodig hier”.

Ivan Fernald van de NPS weet dat de volksgezondheid voorkeur geniet, maar hoopt niet dat de voorgenomen maatregelen ten koste gaan van de transparantie en de controle. “We moeten onder alle omstandigheden eerlijke verkiezingen hebben”.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…