fbpx

Bisschop Steve Meye moet zich niet bemoeien met prikjesbeleid, zegt Surinaamse VrouwenCollectief

GFC NIEUWSREDACTIE- Bisschop Steve Meye moet per direct stoppen met het geven van advies aan mensen over het wel of niet nemen van een prikje ter bescherming van het virus.

De ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus kan fatale gevolgen hebben voor personen die geen prikje hebben genomen. Ook zijn er talrijke personen die ernstig ziek worden door het virus en nog lange tijd de nare lichamelijke en geestelijke gevolgen ervan ervaren.

Meye is totaal niet deskundig op dit gebied en moet zich ver houden van deze kwestie, staat in een verklaring van het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC).

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Plaats grote tent op Onafhankelijkheidsplein Paramaribo en prik 24 uur per dag

Het VrouwenCollectief is van oordeel dat de Surinaamse Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin daarom alles in het werk moet stellen en ook de volledige ondersteuning moet krijgen om personen die desinformatie verspreiden over prikjes aan te pakken.

BEKIJK OOK
Vermist tienermeisje (16) beweert ontvoerd te zijn

“De minister moet zeer snel een einde maken aan de grote onzin die dagelijks gepropageerd wordt door lieden die onschuldige mensen op het verkeerde been zetten. Het kan deze onwetenden het leven kosten”, stelt het KSVC.

Het VrouwenCollectief meldt verder aan GFC Nieuws dat de beslissing om wel of niet te prikken moet worden overgelaten aan de mensen zelf en indien nodig in overleg met artsen in Suriname.

“Als u twijfels heeft kunt u zich liever laten adviseren door medici en niet door pastors die in de vreemdste  complottheorieën geloven”, aldus het Surinaamse VrouwenCollectief.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER