Bisschop Steve Meye maakt mensen in Suriname nodeloos bang met videoboodschap

GFC NIEUWSREDACTIE- De bekende Surinaamse bisschop Steve Meye heeft een videoboodschap gemaakt waarmee hij mensen nodeloos bang maakt, wat voor kwetsbaren dodelijke gevolgen zou kunnen hebben.

In het filmpje dat viraal gaat op sociale media beweert Meye zonder zaken eerst goed te verifiëren dat maar liefs 15 geestelijken van de Katholieke kerk in Italië zouden zijn overleden nadat ze gevaccineerd waren tegen COVID- 19.

“Klinkklare onzin wat Meye in zijn boodschap beweert”, zegt het KSVC zaterdag aan GFC Nieuws.

“Meye maakt mensen nodeloos bang met zijn ondeugdelijke voorlichting die van geen kant klopt. In het filmpje worden beweringen geuit die niet waar zijn”.

“Het is jammer dat een geestelijke onwaarheden propageert en personen zo ondienstig op een dwaalspoor brengt”, stelt het KSVC in een verklaring.

Het KSVC adviseert een ieder om zich door hun eigen huisarts of medische specialist te laten informeren over het wel of niet vaccineren. Maar beslist niet door personen op het net.

“Als u vragen of twijfels heeft kunt u dat het beste met uw arts bespreken. Hij of zij weet veel beter wat gunstig voor u is. Niet meneer Meye”, stelt het VrouwenCollectief voor.

Het KSVC dat zich laat adviseren door buitenlandse experts benadrukt dat er dagelijks duizenden mensen wereldwijd overlijden. Als er personen dood gaan na een vaccinatie betekent dat nog niet dat het vaccin de oorzaak is geweest.

“Als wij aan 1 miljoen mensen een portie nasi geven en een deel van hen sterft na een paar uur houdt dat niet per definitie in dat ze door de nasi zijn gestorven”.

“Er is een verschil tussen correlatie en causaal verband! Er overlijden dagelijks mensen vanwege verschillende oorzaken”, aldus het KSVC.

Foto ter illustratie.