fbpx
“Binnenlandse gemeenschappen moeten initiatieven nemen voor eigen ontwikkeling”

GFC NIEUWS- De binnenlandse gemeenschappen zullen zelf initiatieven moeten nemen ter ontwikkeling van onder ander meer de agrarische sector, toerisme en ondernemerschap, zegt president Chandrikapersad Santhoki.

Tijdens de krutu zei de regeringsleider dat hij graag heeft dat er een betere samenwerking komt onder de gemeenschappen en het traditioneel gezag, zodat de regering beter kan inspelen op de noden en grieven van de gemeenschap.

Het instituut van het traditioneel gezag zal versterkt worden door de regering met de nodige tools zoals dat reeds gedaan is bij de granman der Aucaners.

De regeringsdelegatie mocht ook enkele petities in ontvangst nemen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.