fbpx
Facebook Pagelike Widget

Binnenland moet zich bundelen voor oplossing grondenrechtenvraagstuk

Het is nu duidelijk geworden voor de binnenlandbewoners op wie zij moeten rekenen voor oplossing van het grondenrechtenvraagstuk.

Dit zegt de Abop-voorzitter tevens AC-leider Ronnie Brunswijk over opmerkingen van NDP-topper Rashied Doekhie over de grondenrechtenproblematiek.

Hoewel Doekhie zijn uitspraken heeft verduidelijkt in DNA wordt steeds verwezen naar opmerkingen van het DNA-lid tijdens een interview met Apintie. Daarna verscheen op websites en kranten dat Doekhie gezegd zou hebben dat de Inheemsen en Marrons kunnen vergeten dat zij grond zullen krijgen in het binnenland.

Brunswijk zegt dat de binnenlandbewoners zich moeten bundelen om dit vraagstuk aan te pakken en op te lossen. Ter verduidelijking haalt hij aan dat zijn combinatie alle ondersteuning moet krijgen van de kiesgerechtigden van het binnenland.

De Alternatieve Combinatie(AC) zal bij een volgende regeertermijn er alles aan doen om het gronderechtenvraagstuk aan te pakken.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.