fbpx
Binnenland mag rekenen op voedselhulp

GFC NIEUWS- Vanwege de verscherpte orde- en veiligheidsmaatregelen, als onderdeel van het landelijke “Drin dresi wakti siki” project, voorziet de overheid de dorpen binnen het gebied waar een total lockdown geldt van een noodhulppakket.

In het weekend zijn 2.350 van deze pakketten verstuurd naar de gebieden, zodat de burgers in de gebieden niet verstoken zijn van voeding en andere middelen om te voorzien in hun basisbehoefte.

Op het traditioneel gezag deed luitenant-kolonel Daniëlle Veira het beroep om in contact te treden met het team om andere dringende behoefte door te geven aan het COVID-19 Managementteam. Dit team zal er verder voor zorgen dat de noodgoederen zoals medicamenten bij de dorpelingen terecht komen.

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zorgt voor de distributie van de goederen en wordt bijgestaan door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en het Bureau Volkscontacten die het nodige netwerk hebben in het binnenland. De bewoners van het binnenland worden op het hart gedrukt de gezondheidsmaatregelen in acht te nemen.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…