fbpx

Binnenland mag rekenen op voedselhulp

GFC NIEUWS- Vanwege de verscherpte orde- en veiligheidsmaatregelen, als onderdeel van het landelijke “Drin dresi wakti siki” project, voorziet de overheid de dorpen binnen het gebied waar een total lockdown geldt van een noodhulppakket.
In het weekend zijn 2.350 van deze pakketten verstuurd naar de gebieden, zodat de burgers in de gebieden niet verstoken zijn van voeding en andere middelen om te voorzien in hun basisbehoefte.
Op het traditioneel gezag deed luitenant-kolonel Daniëlle Veira het beroep om in contact te treden met het team om andere dringende behoefte door te geven aan het COVID-19 Managementteam. Dit team zal er verder voor zorgen dat de noodgoederen zoals medicamenten bij de dorpelingen terecht komen.
Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zorgt voor de distributie van de goederen en wordt bijgestaan door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en het Bureau Volkscontacten die het nodige netwerk hebben in het binnenland. De bewoners van het binnenland worden op het hart gedrukt de gezondheidsmaatregelen in acht te nemen.

BEKIJK OOK
Meelprobleem niet opgelost: komende dagen geen Fernandes brood- en banketproducten