fbpx
Binnenkort uitbetaling AOV en Kinderbijslag binnenland

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) vangt binnenkort weer aan met de uitbetaling van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) voor het binnenland en tevens zal een aanvang worden gemaakt met het uitbetalen van Kinderbijslag voor dit deel van Suriname.

Er is hiervoor een plan ingediend bij het Nationaal COVID-19 Managementteam. Het ministerie had reeds een aanvang gemaakt met de uitbetaling van aov, waarvoor minister Misiekaba zich ook persoonlijk in Zuid-Suriname bevond.

Echter werd de delegatie door het Managementteam gevraagd terug te komen naar de stad aangezien vanwege de maatregelen het luchtruim ook voor binnenlands personenvliegverkeer gesloten zou worden. Het ministerie was toen genoodzaakt de uitbetaling te staken.

Volgens Sozavo-minister Andre Misiekaba heeft zijn ministerie desondanks niet stilgezeten. Er is een plan ontvouwd, dat mogelijk al is voorgelegd aan het Managementteam.

Het gaat om een aangepaste manier om toch de betaling van AOV voort te zetten en Kinderbijslag aan te vangen. De bewindsman erkent dat de mensen juist in deze periode het geld hard nodig hebben. Hij spreekt de hoop uit dat het plan wordt, met in acht neming van alle maatregelen, zodat aan de betalingen kan worden voldaan.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…