fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Binnenkort SZF-filiaal te Tamanredjo

Een delegatie met aan het hoofd president Desiré Delano Bouterse was voor een werkbezoek in het district Commewijne. Tijdens dit bezoek heeft de gemeenschap van Tamanredjo het verzoek gedaan aan de president voor een filiaal van het Staatsziekenfonds (SZF) in het gebied. De directeur van het SZF, Rick Kromodihardjo, die ook deelgenoot was van de delegatie, heeft samen met het staatshoofd terstond het besluit genomen om een filiaal voor de bewoners te openen in het gebied.

“Wij brengen de service naar de mensen, hiermee hebben wij voldaan aan de vraag en de behoefte van de omwonenden van die omgeving”, zegt de directeur. Het SZF is momenteel aan het oriënteren naar een geschikt pand dat zij kan huren. Over het personeel voor het filiaal zegt de SZF-directeur, dat er op dit moment mensen werkzaam zijn op het hoofdkantoor, die in het gebied woonachtig zijn en te werk gesteld zullen worden aldaar. “Het doet me goed dat teh ding sma e uitte ding behoefte, wij meteen kunnen inspelen”, zegt Kromodihardjo. Het filiaal wordt binnen een maand geopend te Tamanredjo.

OOK INTERESSANT
Joe Biden valt op de grond tijdens diploma uitreiking Amerikaanse luchtmacht (VIDEO)

Het SZF doet er alles aan om haar service zo dichtbij mogelijk naar de mensen te brengen. Zo heeft zij samen met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting een plan bedacht om een stukje mobiel te zijn voor de basiszorgverzekerden (BZV) van het ministerie in de gebieden die moeilijk begaanbaar zijn.

Binnenkort zal een team bestaande uit medewerkers van het ministerie en het SZF, een pilotproject uitvoeren om die service ook naar die gebieden te brengen voor de mensen. “We gaan dus kijken hoe wij de kaarten kunnen brengen naar de gebieden”, geeft de directeur aan.(GFC)