fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Binnenkort schone energie voor Guyaba en Pikin Slee

GFC NIEUWS- Twee van de grootste dorpen in Noord-Suriname, Guyaba en Pikin Slee, worden binnenkort voorzien van schone energie, opgewekt vanuit een zonne-energiecentrale.

Het Chinese bedrijf, Power China, werkt samen met de lokale autoriteiten en gemeenschappen aan het project om de inwoners van beide dorpen van schone energie te kunnen voorzien. Het vervult ons met trots om de samenwerking en toewijding terug te zien in een project dat de vooruitgang van ons land aantoont.

We bieden meer burgers toegang tot energie en wel op een milieubewuste manier. De zonne-energiecentrale is een voorbeeld van hoe wij economische en sociale groei kunnen bevorderen door met integriteit en verantwoordelijkheid te werken aan de duurzame toekomst van onze planeet en gemeenschappen.

OOK INTERESSANT
EZ besteedt wederom aandacht aan etikettering

Door de energiecentrale kunnen Guyaba en Pikin Slee 24 uur per dag van schone energie worden voorzien.

Schone energie voorziet scholen, ziekenhuizen en huizen van elektriciteit; het creëert nieuwe banen, genereert mogelijkheden en kansen voor bedrijven en trekt investeringen aan.

Naarmate het project vordert, zal Power China zich verlaten op de lokale werknemers en daarbij de lokale economie mobiliseren.