fbpx
Facebook Pagelike Widget

Binnenkort dramamusical ‘David naga Bathseba’ op de planken

Het is eindelijk zo ver! De langverwachte musicaldrama ‘David nanga Bathseba’ onder de artistieke leiding van regisseur en acteur Ivan Tai-Apin(foto), gaat op 27 mei 2015 in première in Suriname.

De organisatie Moravian Productions is een productieteam binnen de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS), die diverse Christelijke evenementen organiseert.

De opbrengsten van deze evenementen zijn bestemd voor de renovatie van kerk- en andere historische gebouwen behorende aan de EBGS, die op dit moment dringend aan renovatie toe zijn.

Het huidig project van Moravian Productions is een musical genaamd David nanga Bathseba. Met deze musical stelt de organisatie jongeren en ouderen in de gelegenheid stellen hun acteer-, zang-, en danstalenten te ontwikkelen.

Moravian Productions is een professionele non-profit organisatie waarbij het waarborgen van kwaliteit centraal staat.

Het stuk wordt geregisseerd door de top regisseur/acteur Ivan Tai-Apin. Hij heeft internationale ervaring en is zeker geen onbekende binnen de Surinaamse Entertainment industrie als we denken aan Carifesta, Got talent en Stars on Ice.

Naast de jongeren en ouderen die de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen en te tonen middels dit stuk, zijn er ook enkele top acteurs binnen de Surinaamse drama wereld benaderd, waaronder Borger Breeveld.

De musical David nanga Bathseba

De kern van de musical is gehaald uit het Bijbelgedeelte 2 Samuel 11 en 12:1-25 en gaat over David die zich Bathseba, de vrouw van een andere man, neemt. Als zij zwanger blijkt te zijn probeert hij eerst het vaderschap in de schoenen van haar man, Uria, te schuiven door hem tweemaal aan te moedigen om naar huis te gaan. Als Uria echter solidair met zijn leger weigert, maakt David misbruik van de oorlog om hem te doen sneuvelen. Schijnbaar is het probleem nu opgelost: hij kan Bathseba huwen. Maar God oordeelt anders.

Moraal van het verhaal

De inhoud van het stuk is een sociaal maatschappelijk onderwerp waarbij de thema’s overspel, moord en vergiffenis als een rode draad lopen door het verhaal. De uiteindelijke boodschap is dat de Heere God vergiffenis schenkt aan degenen die oprecht berouw tonen, en dat Hij dat ook van ons vraagt.

Moravian Productions wil met dit stuk de samenleving ‘eye openers’ aanbieden hoe ernstig de gevolgen van bovengenoemde onderwerpen kunnen zijn.
Het is niet de eerste keer dat deze musical wordt opgevoerd. Het basisscript, geschreven door ds. Edgar Loswijk, werd meer dan 20 jaar terug reeds opgevoerd.

Muziek

De muziek voor dit stuk is opnieuw gecomponeerd door: Thecla Clarke, Ivan Ritfeld en Lloyd Vrede.

De voorstellingen
Er zullen 5 opvoeringen zijn.

De opvoeringen vinden plaats op 27, 28 en 29 mei en op 1 en 2 juni aanstaande in de Grote Stadskerk aan de Steenbakkerijstraat.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…