fbpx
Binnen 48 uur eerste corona-ziekenhuis in China geopend

GFC NIEUWS- In China wordt alles uit de kast gehaald om het coronavirus in te dammen. In Huanggang, een van de zwaarst getroffen steden, is donderdag gestart met de bouw van een ziekenhuis voor corona-patiënten en werd het gebouw binnen 48 uur opgeleverd.

In het verleden heeft men in China ook zulke grote projecten binnen heel korte tijd gebouwd.

De oplevering van het medisch gebouw stond gepland voor mei, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus, werden extra 500 werkers en vrijwilligers ingezet om het leeg gebouw in te richten en gereed te maken.

Het gebouw bestaan uit 1000 bedden en zijn de eerste patiënten al overgebracht.

De ‘Dabie Mountain Regional Medical Centre’ heeft ook stromend water, elektriciteit en internet.

Verwacht dat met zit ziekenhuis de druk op artsen en verpleegkundig personeel in Hubei – het epicentrum van de uitbraak – waar ziekenhuis kampten met een tekort een bedden, maskers en apparatuur, zal afnemen.

In Wuhan worden twee extra ziekenhuizen gebouwd.

Het eerste moet op 3 februari en de tweede op 5 februari af zijn.

Meer nieuws

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.