fbpx

BINI lanceert ‘Suriname 2050’- onze dromen, onze toekomst

GFC NIEUWS- Kort voor de 45ste Srefidensi op 25 november vroeg BINI (Burgerinitiatief voor Participatie en Goed Bestuur) aan een aantal mensen om hun dromen voor Suriname over 30 jaar, bij onze 75ste onafhankelijkheidsviering, op papier te zetten, in 75 woorden: 75 woorden voor 75 jaar Suriname.
BINI vraagt zich af: wie willen we zijn als land over 30 jaar, wat laten we achter voor toekomstige generaties, waar zij met trots en dankbaarheid op terugkijken.
De ontwikkeling van ons land moet geleid worden door een gezamenlijke visie op onze toekomst. Een visie die breed gedragen is, die niet van bovenaf wordt verklaard aan de burgers, maar die vanuit de polders, de dorpen, de buurten, de sportverenigingen, de beroepsgroepen, de scholen, de artiesten, de verpleegkundigen, vaders, moeders, kinderen naar boven wordt gestuwd als opdracht: dit is wat wij willen voor onze kinderen.
Meer dan 80 personen, van doorgewinterde mediawerkers en artiesten tot buurtwerkers, van illustere intellectuelen tot scholieren deelden hun droom met BINI. De verzameling is sinds 26 november online te vinden als Facebook album, en is nu ook als elektronisch document te downloaden of op te vragen.
De collectie stemmen is zeker niet representatief, beseft BINI. Het is slechts een eerste, snelle verzameling die in korte tijd tot stand is gekomen. Het is een startschot en BINI hoopt de komende tijden meer inzendingen te ontvangen voor uitbreiding van de dromen. Die zullen vervolgens worden geanalyseerd om zo te achterhalen wat de rode draad is: welke dromen verbinden ons, welke idealen koesteren wij, welke hoop brengt ons samen en stuwt ons voort.
Die analyse wordt dan de basis voor een grotere maatschappelijke dialoog over wat BINI noemt: Onze Dromen, Onze Toekomst.

BEKIJK OOK
Solar-farm Nickerie beeld van transitie naar groene energie