fbpx

Billboard DNA-kandidaat HVB vernield

GFC NIEUWS- In de nacht van 7 op 8 mei hebben vandalen kans gezien om een billboard van Romalisa Bisphan, kandidaat nummer 8 in Paramaribo, van de Hervormings- en Vernieuwings Beweging (HVB) te vernielen.
Bisphan dingt mee naar een zetel voor De Nationale Assemblee. Deze Billboard was geplaatst op de hoek van de Thurkow en Jozef Israëlstraat naast een billboard van de lijsttrekker van de Nationale Democratische Partij (NDP), Desire Bouterse, tevens president.
De HVB keurt deze handeling ten zeerste af en doet een dringend beroep op elk een om sportief te blijven in de campagnevoering richting de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2020 aanstaande.
De HVB roept daarom een ieder op om respect te tonen voor ieders politieke voorkeur en verwacht dat propagandamateriaal dien overeenkomstig wordt behandeld. Suriname staat bekend om haar eerlijke en betrouwbare verkiezingen zonder calamiteiten. Het is dus zeer te betreuren dat zulks heeft kunnen gebeuren.
Met als uitgangspunt “wees hervormd door de vernieuwing van uw denken”, heeft de partij elke gelegenheid te baat genomen om de partijstructuren te scholen in het voeren van een schone campagne. Dit uitgangspunt is in lijn met de voorgestelde gedragscode van de Inter Religieuze Raad van Suriname (IRIS).
De partij doet een vraagt aan iedere Surinamer om deze ethische gedragscode zich eigen te maken, maar meer nog deze tentoon te stellen gedurende de verkiezingscampagne.
Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

BEKIJK OOK
37-jarige politieagent voelt zich onwel op bureau en overlijdt kort na aankomst op SEH