Bilaterale samenwerking met India verstevigd

Suriname en India onderhouden sinds de onafhankelijkheid een bilaterale relatie. Deze band is volgens de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, door de jaren heen verstevigd. In de betrekking met India heeft Suriname de nadruk gelegd op het belang van sociaal maatschappelijke en economische projecten die goed van de grond moeten komen.

De kredietlijn die al enkele jaren bestaat met dit land, is geklommen naar een extra 50 miljoen Amerikaanse Dollars.

De bewindsvrouwe brengt in herinnering dat India ook het eerste land was dat hulp heeft geboden bij de watersnood in februari 2017. De minister is van mening dat er in de relatie met bilaterale partners niet alleen gekeken moet worden naar mogelijkheden voor ontwikkeling van politieke en geopolitieke zaken, maar dat het Surinaams belang voorop moet worden gesteld..

Net als het Bureau van de First Lady heeft ook het ministerie van Buitenlandse Zaken een project ingediend bij de Ambassade van India. In 2018 wil zij in de samenwerking met dit land nog veel meer doen op het gebied van direct investment, het nationaal archiefwezen, cultureel economisch en op educatief gebied. Daarnaast zijn er ook beurzen waar de Surinaamse burger gebruik van kan maken. De relatie is er een van wederzijds voordeel.(GFC)

Overige berichten