fbpx

Bilaterale relatie India en Suriname koesteren

GFC NIEUWS- Ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal, zegt dat de bilaterale relatie tussen Suriname en zijn land gekoesterd moet worden.

De warme banden vormen een goede basis voor ontwikkelingen op het gebied van cultuur en onderwijs.

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) ontving de ambassadeur afgelopen week voor een onderhoud.

Met de Indiaase vertegenwoordiger in Suriname is van gedachten gewisseld over de lopende projecten en zijn andere financieringsmodaliteiten besproken die moeten dienen ter ondersteuning van de agrarische sector in Suriname.

Zijn land is bereid waar nodig, die hulp te bieden om de sector te ondersteunen. Hij gaf verder aan welke middelen gealloceerd zijn voor de productiesectoren en welke andere fondsen beschikbaar zijn. Suriname moet zoveel als mogelijk gebruik maken van deze beschikbare middelen en deze dus aanvragen.

BEKIJK OOK
G20 committeert zich aan herstel wereldeconomie

Het beleid van minister Parmessar is erop gericht om ondersteunend te zijn naar de totale agrarische sector en daarbij dus mogelijkheden c.q. input te zoeken die ervoor kunnen zorgen dat de productie kan worden verhoogd.