fbpx

Bilaterale ontmoeting tussen vertegenwoordigers Suriname en Franse Republiek

De Franse minister voor Overzeese Gebieden, Annick Girardin, is in Albina ontvangen door een delegatie van de Surinaamse regering onder leiding van minister Yldiz Pollack-Beighle Van Buitenlandse Zaken (Buza). De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias was ook aanwezig.

Girardin, vergezeld door de president van de lokale regering van Frans-Guyana Rodolphe Alexandre en andere hoge functionarissen uit Frans-Guyana, tekenden met de Surinaamse collega de Raamovereenkomst van Samenwerking en Vriendschap tussen Frankrijk en Suriname. Deze tekst betreft de belangrijkste onderwerpen waarin ons samenwerkingsbeleid zal worden ontwikkeld en voorziet in de instelling van een Gemengde Commissie die de implementatie van besluiten zal waarborgen en de voortgang van de vergaderingen van de River Council, die nu regelmatig bijeenkomt op technisch niveau.

BEKIJK OOK
Ministerie van Volksgezondheid krijgt nieuw gebouw

De ministers stelden ook een werkgroep in om de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van gezondheid te verbeteren. Het doel is om een gecoördineerde samenwerking tot stand te brengen en de bezorgdheden in het grensgebied aan te pakken.

Deze bijeenkomst was een gelegenheid om vele andere onderwerpen te bespreken, zoals samenwerking op het gebied van veiligheid, justitiële en culturele samenwerking en om gemeenschappelijke standpunten op het gebied van milieukwesties en het behoud van het Amazonische erfgoed te bereiken tussen Frankrijk en Suriname.