fbpx
Bijzonder stembureau voor mensen in quarantaine

GFC NIEUWS- Op 25 mei wordt er een bijzonder stembureau ingericht voor de 183 kiesgerechtigden in quarantaine.

Het stembureau met stembureaunummer 650 wordt ondergebracht bij het Zorghotel aan de Anton Dragtenweg. Alle personen in quarantaine zullen naar het stembureau worden gebracht door het National Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR).

De kiesgerechtigden krijgen afhankelijk van het district en ressort waar ze zijn ingeschreven, de desbetreffende stembiljetten. Bij de stemopneming worden de processen-verbaal in drievoud opgemaakt. Een exemplaar daarvan gaat naar het hoofdstembureau Paramaribo, waaronder het bijzonder stembureau valt. Het andere exemplaar gaat naar het hoofdstembureau van het kiesdistrict waar de kiezer oorspronkelijk zijn stem zou moeten uitbrengen en het andere exemplaar wordt aangeplakt in het stemlokaal.

Omdat het tot en met de dag der stemming niet mogelijk is om voor de kiesgerechtigden in quarantaine vast te stellen of ze daadwerkelijk besmet zijn met het COVID-19 virus, vormen zij een potentieel gevaar voor de samenleving.

Het sturen van deze groep mensen naar hun oorspronkelijke stembureaus, zou andere kiesgerechtigden ervan kunnen weerhouden om te gaan stemmen. Vandaar dat er is besloten om een bijzonder stembureau in te stellen voor de kiezers in quarantaine.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…