fbpx

Bijna zinloos om 2 meter afstand te bewaren als er niet geventileerd wordt, ramen moeten open

Het geeft volgens experts een vals veiligheidsgevoel om twee meter afstand te bewaren van elkaar in gesloten binnenruimtes indien er niet goed wordt geventileerd.

Sinds maart 2020, bijna 16 maanden geleden, publiceert de GFC Nieuws gezondheidsredactie op zeer frequente basis berichten over de noodzaak om ramen van gebouwen waar mensen bij elkaar komen zo veel als mogelijk open te houden om zo de kans op besmettingen met het coronavirus te reduceren.

Ondanks talrijke internationale wetenschappelijke onderzoekingen hebben aangetoond dat besmettingen veelal door de lucht gaan via aerosols, en niet via de handen, wordt er in Suriname door geen enkele instantie hierop gewezen.

Er wordt nog steeds veel nadruk gelegd op het handen wassen of desinfecteren.

BEKIJK OOK
Surinamers moeten stoppen met onzinverhaal als zou avocado bloeddruk verhogen

Behalve het bewaren van 2 meter afstand van elkaar, is het zo veel mogelijk ventileren, dus ramen open houden, in combinatie met het gebruik van mondkapjes de beste route om besmettingen te voorkomen.

Het is de vraag wanneer de Surinaamse instanties eindelijk zo ver zijn om de gemeenschap te wijzen op het groot belang van beter ventileren om zo het aantal infecties terug te dringen.

De ramen van gebouwen waar mensen bij elkaar komen moeten open!

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Maak de ramen open waar mensen bij elkaar komen om virusbesmettingen te reduceren