fbpx
Facebook Pagelike Widget

Bijna verdubbeling coronabesmettingen wereldwijd! Iran schat aantal coronagevallen op 25 miljoen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- In Iran zijn ruim 25 miljoen mensen besmet geraakt met het potentieel dodelijke coronavirus.

Dat zegt de Iraanse president Hassan Rouhani op de televisie. Het hoog aantal is gebaseerd op besmettingen sinds het begin van de pandemie. Rouhani zegt verder ervan uit te gaan dat er de komende maanden 30 tot 35 miljoen coronagevallen erbij komen.

Het land is ondanks de vele besmettingen niet voornemens om een nieuwe lockdown in te voeren omdat deze waarschijnlijk te veel negatieve invloed op de toch al kwakkelende economie zou hebben. De nieuwe coronacijfers zijn afkomstig van het Iraanse ministerie van Volksgezondheid en worden binnenkort officieel gepubliceerd.

Het officiële aantal coronabesmettingen wereldwijd is zaterdag 14.1 miljoen. Als de nieuwe besmettingscijfers van Iran zouden worden meegeteld zou dat bijna een verdubbeling van het aantal wereldwijde gevallen betekenen. Iran heeft volgens de WHO ruim 269.000 bevestigde coronagevallen gemeld.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.