fbpx

Bijna half miljoen euro en 235 kilo coke onderschept en in beslag genomen

GFC NIEUWS- De politie heeft vrijdag vier mannen aangehouden die verdacht worden van de handel in verdovende middelen en witwassen van geld. In en bij een loods is 235 kilo cocaïne en een geldbedrag van bijna een half miljoen euro gevonden.

In een bijbehorende woning nog eens een bedrag van 100.000 euro in contanten. De verdachten zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, meldt de Nederlandse politie.

Bij de controle van een bestelbus in de buurt van Vinkeveen (NL) ontdekten medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een verborgen ruimte die leeg was, maar er werden sporen van vermoedelijk cocaïne aangetroffen.

BEKIJK OOK
Meerdere woningen en voertuigen verwoest door brand

Verder onderzoek leidde de agenten naar een loods aan de Herenweg in Vinkeveen. Bij doorzoeking trof de politie in verborgen ruimtes in totaal 235 kilo cocaïne aan.

In en bij de loods waren ook een aantal auto’s aanwezig en in één van deze auto’s lagen enkele zakken met bankbiljetten. Bij elkaar bijna een half miljoen euro. Drie auto’s waren voorzien van verborgen ruimtes.

Al het geld, de cocaïne en de auto’s zijn in beslag genomen.