fbpx

Bijna 60% vrouwen ‘versimpelen’ zich tijdens date om minder intelligent over te komen

GFC NIEUWS- Uit een onderzoek in Engeland blijkt dat meer dan 50% van de vrouwen zichzelf ‘versimpelen’, zodat ze minder intelligent overkomen tijdens een date.

Ruim 2.000 participanten zijn geïnterviewd tijdens een onderzoek over hun gedrag als het gaat om dating.

De resultaten onthullen dat 52% van vrouwelijke respondenten worstelen om iemand te vinden die ze op intellectueel gebied stimuleert, terwijl 37% voelt dat het mannen intimideert met hun intelligentie.

Dit houdt jammer genoeg in dat 59% zichzelf ‘versimpelt’ tijdens een date om minder intelligent over te komen.

Intelligentie is een van de meeste karaktereigenschappen voor Britten in het algemeen. 42% gelooft dat knappe mensen interessanter en grappiger zijn.

Een kwart van de ondervraagden, zegt dat zij een intelligente partner zoekt om te garanderen dat hun kinderen knap zijn.

Toch blijkt intelligentie niet het enige kenmerk te zijn dat belangrijk is in het datingspel.

BEKIJK OOK
Vechtpartij in bardancing mondt uit in dodelijke steekpartij

82% zegt dat zij met iemand zouden gaan die niet intelligent is, zolang die aantrekkelijk is.

Overige kenmerken die belangrijk zijn: trouw (40%), een gevoel voor humor (38%), ambitie (37%) en gevoel voor stijl en zelfvertrouwen (36%).

Hayley Quinn, dating-expert, zegt: “Met intelligentie wordt niet specifiek bedoeld schoolkwalificaties, maar levenservaringen en emotionele intelligentie.

“Hoewel het belangrijk is om dingen gemeen te hebben met je partner, is dezelfde educatieachtergrond niet alles en alles.

“In feite is het belangrijk om enige verschillen te hebben. Diversiteit kan een relatie versterken. Wat belangrijk is, is dat jullie waarden en normen, waarin jullie geloven en gedragingen overeenkomen en beide personen op zoek zijn naar hetzelfde niveau van betrokkenheid in een relatie.”