fbpx
Facebook Pagelike Widget

Bijna 60% vrouwen ‘versimpelen’ zich tijdens date om minder intelligent over te komen

GFC NIEUWS- Uit een onderzoek in Engeland blijkt dat meer dan 50% van de vrouwen zichzelf ‘versimpelen’, zodat ze minder intelligent overkomen tijdens een date.

Ruim 2.000 participanten zijn geïnterviewd tijdens een onderzoek over hun gedrag als het gaat om dating.

De resultaten onthullen dat 52% van vrouwelijke respondenten worstelen om iemand te vinden die ze op intellectueel gebied stimuleert, terwijl 37% voelt dat het mannen intimideert met hun intelligentie.

Dit houdt jammer genoeg in dat 59% zichzelf ‘versimpelt’ tijdens een date om minder intelligent over te komen.

Intelligentie is een van de meeste karaktereigenschappen voor Britten in het algemeen. 42% gelooft dat knappe mensen interessanter en grappiger zijn.

Een kwart van de ondervraagden, zegt dat zij een intelligente partner zoekt om te garanderen dat hun kinderen knap zijn.

Toch blijkt intelligentie niet het enige kenmerk te zijn dat belangrijk is in het datingspel.

82% zegt dat zij met iemand zouden gaan die niet intelligent is, zolang die aantrekkelijk is.

Overige kenmerken die belangrijk zijn: trouw (40%), een gevoel voor humor (38%), ambitie (37%) en gevoel voor stijl en zelfvertrouwen (36%).

Hayley Quinn, dating-expert, zegt: “Met intelligentie wordt niet specifiek bedoeld schoolkwalificaties, maar levenservaringen en emotionele intelligentie.

“Hoewel het belangrijk is om dingen gemeen te hebben met je partner, is dezelfde educatieachtergrond niet alles en alles.

“In feite is het belangrijk om enige verschillen te hebben. Diversiteit kan een relatie versterken. Wat belangrijk is, is dat jullie waarden en normen, waarin jullie geloven en gedragingen overeenkomen en beide personen op zoek zijn naar hetzelfde niveau van betrokkenheid in een relatie.”

Meer nieuws

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…