fbpx
Bijna 200 personen doen mee aan antibioticacursus

Ruim 200 deelnemers, voornamelijk huisartsen, kregen afgelopen week twee dagen onderwijs over bacteriële infecties en het gebruik van antibiotica.

Wanneer patiënten een infectie hebben dienen (huis)artsen in eerste instantie te bepalen of het om een vermoedelijke virale of bacteriële infectie gaat.

De meeste virale infecties (zoals influenza (de griep) en de meeste gevallen van diarree en braken) behoeven geen behandeling en zullen vanzelf over gaan. Behandeling met antibiotica is in deze gevallen niet zinvol, maar kan wel tot problemen leiden zoals bijwerkingen en ontwikkeling van resistentie.

Voor bacteriële infecties zijn antibiotica vaak wel nodig, en dan is het belangrijk dat de arts de juiste antibiotica in de juiste dosering en voor de juiste tijdsduur voorschrijft.

Het onderwijs van de beide cursusdagen was er daarom met name op gericht om de kennis van artsen met betrekking tot antibiotica en infectieziekten op te frissen. De bedoeling is ook om antibioticagebruik te promoten en de opkomst van resistente bacteriën zoveel mogelijk te remmen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…