fbpx

Bijdrage Pharmport aan gezondheidszorg niet te verwaarlozen

Pharmport gedenkt vandaag haar 12e verjaardag.

Wellicht minder bekend, maar zeker niet minder belangrijk, is het feit dat het bedrijf ook voorziet in medicamenten zoals insuline voor diabetespatiënten en infuusvloeistof voor dialysepatiënten. Daarmee levert Pharmport een niet te verwaarlozen bijdrage aan de Surinaamse gezondheidszorg.

“Wij zijn vereerd om daarin een bijdrage te mogen leveren. Dat strookt geheel met onze missie om onnodige pijn bij onze medemens te verzachten en waar mogelijk helemaal weg te nemen”, zegt Ruben Atmodimedjo, Business Unit Manager bij Pharmport.

Het bedrijf heeft sinds haar oprichting in 2005 enkele mooie jaren achter de rug, maar werd medio 2016 met een terugval geconfronteerd. “Na jaren van voorspoed heeft de economische teneur medio 2016 zijn effect gehad. We hebben daardoor onze verkoopcijfers zien slinken”, geeft Atmodimedjo aan.

Toch is Pharmport één van de laatste bedrijven in de sector geweest, die is overgegaan tot het aanpassen van de verkoopprijzen. Bovendien heeft het bedrijf ondanks de terugval toch hetzelfde resultaat weten te boeken in 2016 als in 2015.

Pharmport laat zich door de terugval niet uit het veld slaan, want er zijn perspectieven. Het bedrijf blijft in gesprek met verschillende belangengroepen om de zorg naar de patiënten toe te garanderen. Daarnaast worden verschillende andere opties bekeken.

OOK INTERESSANT
VPSI vraagt aandacht voor erbarmelijke toestanden in bejaardentehuizen en opvanginstellingen voor mensen met een beperking en jongeren

“De toekomst van Pharmport is eentje die past in het kader van groen. Mensen worden steeds meer bewust, de samenleving is steeds beter geïnformeerd over duurzaamheid en Pharmport heeft dat geadopteerd. We hebben een programma dat als werktitel heeft Clevia Park, waarmee we de eerste stappen zetten in het begeleiden van kleine ondernemers in de aqua- en agricultuur”, licht Atmodimedjo een tipje van de sluier.

Het contact met de klanten en patiënten staat voor Pharmport op de eerste plaats. Daarom staat het bedrijf ook dit jaar op de Indofair, die woensdag van start is gegaan en tot en met zondag duurt.

Bezoekers van de Indofair kunnen op zaterdag, de verjaardag van Pharmport, meegenieten van de vele promoacties van het bedrijf. Zo geldt een actietarief van SRD 299,- voor een compleet personal monitoring pakket bestaande uit bloeddrukmeter, glucosemeter én glucosestrips.(GFC)