fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Bijbelschool EBGS viert 50-jarig bestaan

Het Theologisch Seminarie oftewel de Bijbelschool van de Evangelische Broedergemeente in Suriname gedenkt op 15 oktober haar 50-jarig bestaan. de HBO-opleiding leidt gekwalificeerde medewerkers op die in kerken kunnen fungeren als dominees, pastorale medewerkers en jeugdleiders.

Vijftig jaar geleden opende het nog studie en vormingscentrum der EBGS , de deuren om christenen op te leiden. Vandaag de dag biedt het instituut de bachlor fulltime en parttime opleiding, Middelbaar en basis opleiding. Kenmerkend voor deze seminarie is dat ook de vakken grieks en hebreews worden gedoceerd wat in geen enkele Bijbelschool in Suriname nog wordt gedaan. Daarom is deze opleidingsinstituut niet alleen geliefd bij de EBG’ers maar ook bij andere denominaties zoals de Hervormden, de Lutherzen en zelfs Volle Evangelie en Pinkstergemeente.

OOK INTERESSANT
Start pilot taakstraffen onder leiding van Openbaar Ministerie

De viering start op maandag 15 oktober in de Wanica Kerk der EBGS aan de Wanicastraat, vervolgens wordt er een bijzonder symposium georganiseerd en een foto- expo op 18, 19 en 20 oktober.