fbpx

Bij installatie dc Tarnadi: er is veel te doen voor Coronie

President Desiré Bouterse zei bij de installatie van Remie Tarnadie als de nieuwe districtscommissaris van Coronie, dat er veel te doen is voor het district. De regering heeft enorme perspectieven in petto, zei het staatshoofd. Hij feliciteerde de samenleving met Tarnadi als nieuwe aanwinst en typeerde de nieuwbakken dc als een bijzonder mens.

De burgervader is altijd nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het district. De plechtigheid vond vandaag plaats op het presidentieel paleis.

Het staatshoofd riep Tarnadi op zijn beleid aan te passen binnen het kader van de ontwikkeling die de regering heeft uitgestippeld.

Morgen wordt zijn eerste officiële werkdag in zijn nieuwe functie. Aangezien hij zelf van Coronie is, denkt hij met het betrekken van alle actoren een wezenlijke bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van het district.

Naast de agrarische sector ziet de nieuwe burgervader veel mogelijkheden op het stuk van toerisme. Het district heeft veel bezienswaardigheden waardoor het meer dan noodzakelijk is om Coronie aantrekkelijker te maken, vindt Tarnadi die overtuigt is dat dit een zekere spin – off zal hebben voor de plaatselijke gemeenschap. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden omdat de potenties van het district duidelijk zijn, weet de burgervader.

OOK INTERESSANT
President Santokhi roept juist meer irritatie op door percelen te verdelen

Tarnadi heeft eerder 5 jaar gefunctioneerd als districtsraadslid en daarna bijkans 16,5 jaar het belang van Coronie in De Nationale Assemblee gediend.

In zijn dankwoord zei de dc toen hem gevraagd werd om deze functie te aanvaarden niet veel tijd nodig had om een besluit te nemen. Hij voelt zich gedragen door de gemeenschap met wie hij de ontwikkeling wil aanpakken.(GFC)