fbpx

Bij fatale aanrijding: 22-jarige autobestuurder ramt eerst elektrische mast en rijdt bromfietser aan

GFC NIEUWSREDACTIE- De 50-jarige Sorinderkoemar Matadien is in de nacht van 19 december op 20 december na te zijn aangereden door een personenauto aan de Kwattaweg (Suriname) komen te overlijden.

De PR van het Korps Politie Suriname meldt in een bericht dat de bromfietser ter hoogte van pand no.778 met verwondingen en in bewusteloze toestand op het wegdek werd aangetroffen door de ingeschakelde politie.

Bij aankomst van de ambulance vertoonde Sorinderkoemar geen teken van leven meer. Een arts stelde officieel de dood van de bromfietser vast. Het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer is voor obductie door de politie in beslag genomen.

Volgens het voorlopig politioneel onderzoek blijkt dat zowel de bromfietser als de autobestuurder met vier mede-inzittenden reden over de Kwattaweg. Zij kwamen vanuit de Derde Rijweg in gingen richting de Vierde Rijweg.

Ter hoogte van de Sietaweg sloeg de bromfietser die voorreed door tot nog toe onbekende reden rechtsaf, zonder rekening te houden met het verkeer dat hem van achteren naderde.

BEKIJK OOK
Waterkant woensdag en donderdagavond afgesloten voor werkzaamheden

Bij die gelegenheid remde de 22-jarige autobestuurder D.G. af, botste tegen een elektrische mast en reed vervolgens de bromfietser aan met voor hem het noodlottig gevolg.

Beide voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd. De autobestuurder en drie mede inzittenden kwamen met de schrik vrij, terwijl één mede inzittende klaagde van pijn. Deze werd voor medische hulp met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig rook de adem van de 22-jarige autobestuurder sterk naar alcohol.

Het rijbewijs van D.G. is hangende het onderzoek ingevorderd. Hij werd voor een schrijftest en ter ontnuchtering overgebracht naar het politie bureau.

Toen hij nuchter was, is hij voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie.

Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Midden.