fbpx

Bij Covid-19-gerelateerde verschijnselen nog steeds laten testen

GFC NIEUWS- Landelijk is het aantal nieuwe Covid-19-besmettingsgevallen de afgelopen weken verder gedaald.
We kunnen nu volgens het ministerie van Volksgezondheid spreken van sporadisch/cluster besmettingen en door PAHO/WHO is aanbevolen dat we nu terug naar code oranje of zelfs geel zijn.
“We moeten echter alert blijven aangezien meer dan 99% van onze bevolking nog geen weerstand heeft tegen het corona virus. Met andere woorden: een grote uitbraak zoals die in Europa gaande is, kan Suriname overkomen als de bevolking de maatregelen niet meer naleeft. Zo zijn er de afgelopen dagen signalen binnengekomen van diverse poliklinieken dat patiënten weigeren om een swab test af te nemen bij Covid-19-gerelateerde verschijnselen met als argument “Covid-19 is al weg, waarom moet ik testen”.
Het ministerie benadrukt nogmaals dat Covid-19 nog steeds aanwezig is in Suriname en om een 2de golf te vermijden moeten wij ons houden aan de maatregelen en doorgaan met het afnemen van swab testen bij eventuele Covid-19-gerelateerde verschijnselen. Op deze manier kunnen we positieven snel isoleren om een uitbraak te voorkomen.

BEKIJK OOK
Man die 17-jarige zoon doodschoot en vervolgens zelfmoord pleegde had psychische problemen