fbpx
Bij Covid-19-gerelateerde verschijnselen nog steeds laten testen

GFC NIEUWS- Landelijk is het aantal nieuwe Covid-19-besmettingsgevallen de afgelopen weken verder gedaald.

We kunnen nu volgens het ministerie van Volksgezondheid spreken van sporadisch/cluster besmettingen en door PAHO/WHO is aanbevolen dat we nu terug naar code oranje of zelfs geel zijn.

“We moeten echter alert blijven aangezien meer dan 99% van onze bevolking nog geen weerstand heeft tegen het corona virus. Met andere woorden: een grote uitbraak zoals die in Europa gaande is, kan Suriname overkomen als de bevolking de maatregelen niet meer naleeft. Zo zijn er de afgelopen dagen signalen binnengekomen van diverse poliklinieken dat patiënten weigeren om een swab test af te nemen bij Covid-19-gerelateerde verschijnselen met als argument “Covid-19 is al weg, waarom moet ik testen”.

Het ministerie benadrukt nogmaals dat Covid-19 nog steeds aanwezig is in Suriname en om een 2de golf te vermijden moeten wij ons houden aan de maatregelen en doorgaan met het afnemen van swab testen bij eventuele Covid-19-gerelateerde verschijnselen. Op deze manier kunnen we positieven snel isoleren om een uitbraak te voorkomen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.