fbpx

Bigi Poika en Tibiti geïsoleerd, weggedeelte weggespoeld

Een gedeelte van ongeveer 15 meter van de rijweg West Suriname is vanmiddag weggespoeld.

De rijweg naar West Suriname is ter hoogte van Drie Kokro voor ongeveer 15 meters weggespoeld. Hiermee zijn de bewoners van het achterliggend gebied geïsoleerd, meldt BIS Para.

Dorpelingen van Bigi Poika en Tibiti kunnen zolang het probleem niet is opgelost niet afreizen naar Paramaribo. Ook arbeiders van verschillende ondernemingen in het gebied zijn thans ingesloten.

De districtscommissaris van Para John de La Fuente heeft persoonlijk het gebied bezocht en de situatie bekeken. Er is contact opgenomen met het ministerie van Openbare Werken (OW) bij wie de verantwoordelijkheid van deze wegstrekking rust. Haukes NV heeft in opdracht van OW reeds een veldoriëntatie gedaan vanmiddag en zal hooguit vanavond een oplossingsmodel aandragen.

Dc de La Fuente wil een spoedige oplossing, omdat de gemeenschap van het achterliggend gebied afhankelijk is van centrum Para en Paramaribo. Zij moeten hun producten afzetten op de Centrale Markt in de stad om te kunnen voorzien in hun behoefte en moeten ook op Onverwacht zijn voor alle andere administratieve aangelegenheden.

De la Fuente hoopt morgen al een alternatieve oplossing te hebben.

Naar meer berichten...