fbpx
Bigi Boy bespreekt toekomstige samenwerking met minister Sport

GFC NIEUWS- Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik samen met zijn coach en manager afgelopen week ontvangen.

De Surinaamse UFC-vechter vond het noodzakelijk om een bezoek te brengen aan de nieuwe Sportminister naar aanleiding van zijn onlangs gewonnen wedstrijd tegen Junior Dos Santos en te praten over zijn toekomstplannen.

Minister Emanuël is trots op de prestatie van Bigi Boy. Zij gaf aan zoveel mogelijk te helpen teneinde de carrièreplanning van de topsporter en de toekomstplannen te ondersteunen. Volgens de bewindsvrouw streeft regering Santokhi/Brunswijk ernaar om een Sport Academy op te zetten. De regering zal zich de komende vijf jaren sterk maken om sporters die prestaties neerzetten.

Daarnaast zal deze groep ook steeds beter worden gewaardeerd en ondersteund om meer succes te boeken en Suriname op de wereldkaart te plaatsen. “Wij willen sport dichterbij de samenleving brengen met name in het binnenland. Nieuw talent moet ontdekt worden en dit zullen we doen in samenwerking met de sportbonden en de commissariaten. Elke commissariaat zal in de toekomst een afdeling sport in het leven roepen om sport te decentraliseren”, aldus de minister.

Volgens Barend van Dijck, manager van ‘Bigi Boy’ wil het team samen met ROS nieuw talent ontdekken in het binnenland op het gebied van vechtsport. “De lokale gemeenschap in het binnenland leeft met Bigi Boy mee” vertelt van Dijck aan de minister.

“15 jaar terug hebben wij ‘Bigi Boy’ ontdekt te Rensproject en wij, met name Bigi Boy voelen ons verplicht om het komende jaar talent te ontdekken. We zullen in 2021 een reis maken door heel Suriname om dit doel te bereiken. Verder hebben wij op agenda om een olympisch dorp neer te zetten voor bijkans 100 sporters. Dit dorp zal bestemd zijn voor jongeren die op een bepaald level van sport beoefenen. Deze groep zal daar klaargestoomd worden voor de internationale sportmarkt.”

Tot slot heeft de minister Bigi Boy en zijn team voorgehouden om samen te werken in de toekomst. Het beleid en de richting waar het team naar toe wil gaan, passen binnen de regeeragenda. De minister zal een lid van het managementteam koppelen aan het team zodat de informatie doorstroom makkelijk is en om op deze wijze de ideetjes te kunnen bewerkstelligen voor land en volk.

Aan het einde van het gesprek heeft minister Gracia Emanuël namens het ministerie een Gran Tangi Award en bloemstuk overhandigd aan de topsporter.

Meer nieuws

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…