‘Bigi Boi’ 100% ready voor gevecht tegen Albini

Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik staat klaar voor zijn Ultimate Fighting Championship (UFC) gevecht tegen de Braziliaan Junior Albini.

Deze wedstrijd vindt plaats op 2 februari in Fortaleza. Suriname kijkt uit naar dit treffen aangezien Bigi Boi belooft heeft ons land trots te maken door het gevecht te winnen.

Rozenstruik zegt dat het om een niet te onderschatten tegenstander gaat. Wie in de Mixed Martial Arts (MMA) en UFC vecht is geen pannenkoek, zegt hij. Tal van wereldtoppers zijn actief in de UFC. Een van de bekende namen is Connor Mc Gregor.

Via zijn FB-pagina heeft de professionele vechter zijn fans dagelijks een update gegeven van zijn voorbereidingen. Samen met trainer Michael Babb heeft hij de afgelopen periode hard getraind om morgen in Fortaleza voor Suriname de overwinning in de wacht te slepen.

Rozenstruik is de eerste Surinamer met een UFC profcontract op zak. Voor de jongeren die naar hem opkijken zegt hij dat zij het ook kunnen. Geloven in jezelf, hard trainen en doen wat je blij maakt zijn ingrediënten die kunnen leiden dat andere landgenoten de wereldtop kunnen bereiken, ongeacht welke tak van sport men beoefent.

Toen het wat minder ging bleef hij ook hard door trainen om op het niveau te komen waar hij nu is. Bigi Boi is ook blij dat hij de nodige ondersteuning krijgt van de Surinaamse overheid en dat hij een goede relatie heeft met het ministerie van Sport en Jeugdzaken, meldt het NII.

Overige berichten