fbpx

Biervliet stuurt verklaring naar de media: moest zichzelf en naasten in veiligheid brengen

GFC NIEUWSREDACTIE- Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet heeft vandaag een verklaring opgestuurd naar de media over de uit de hand gelopen acties van vrijdag op het Onafhankelijkheidsplein in Suriname.

Hieronder zijn verklaring:

Voor 17 februari heb ik tot vreedzaam protest opgeroepen. Een grote menigte heeft gehoor hieraan gegeven.
Wij zijn op de vooraf aangeven route belemmerd en kwamen daardoor laat op locatie.

Het verloop was vreedzaam en deelnemers zijn aan het woord gelaten. Een groep waarmee ik niet in contact stond, heeft zich naar de Nationale Assemblee begeven, niet op mijn aanvoeren. Toen heb ik actief tot kalmte opgeroepen.
Vanuit de omgeving van de Nationale Assemblee zijn schoten afgevuurd, vermoedelijk met een automatisch wapen.
Hierna heeft zich voltrokken wat men op beeld heeft gezien.

Traangas is in de menigte afgevuurd zonder dat er daartoe aanleiding was. Vanuit onbekende personen in de menigte ben ik bedreigd, met zichtbare wapens.

OOK INTERESSANT
“Waalse barones Myriam Ullens doodgeschoten door stiefzoon”

Er bestaat bij mij geen enkele twijfel dat openbare geweldplegers in onderling contact stonden. Ik heb aanwezige agenten verzocht mij in veiligheid te brengen en hier is geen gehoor aan gegeven.

Met moeite heb ik mijn naasten, waaronder minderjarigen in veiligheid kunnen brengen. Ondanks bedreigingen, heb ik de omgeving kunnen verlaten.

Ik ben niet gearresteerd en de politie heeft mij geen kennis gegeven van opsporing of uitgenodigd voor verhoor. Op het moment dat ik opgeroepen wordt ben ik bereid te verklaren.

De ondernemers die aan de ontstane chaos schade hebben ondervonden, wil ik medeleven tonen en sterkte wensen. Alle burgers roep ik op tot rust en begrip naar elkaar toe.

Ik keur met de meeste klem alle geweldpleging, brandstichting en plunderingen af.