fbpx

BHP tekent samenwerkingsovereenkomst met het ministerie van RO

In bijzijn van de minister van Regionale Ontwikkelingen, Edgar Dikan, tekenden de directeur van het departement Duurzame ontwikkeling van Afro-Surinamers Binnenland (DOAS) van dit ministerie, Wensley Misiedjan, en de vereniging Binnenlandse Hout Producenten (BHP), hedenochtend een samenwerkingsovereenkomst.

“We zijn heel blij dat we dit moment hebben bereikt” benadrukt de minister zijn tevredenheid over het heuglijk moment. De overeenkomst is de raad van de minister gepasseerd dus draagt het de goedkeuring van de totale regering laat de bewindsman weten. Hij vindt het belangrijk dat de gemeenschappen in het binnenland nieuwe kansen krijgen en is ervan overtuigd dat het werk samen gedaan kan worden.

Minister Dikan onderschrijft dat het aspect van ondernemen van groot belang is bij deze overeenkomst. Hij wenst dat er goed gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden voor het binnenland en het onderste uit de kan wordt gehaald. Hij noemt dit een goed voorbeeld voor de Public Private Partnership.

Het stuk dat voorbereid is door de juridische afdeling van RO is voor de BHP ondertekend door de voorzitter, Paul Abiteng. Om de aanwezige middelen maximaal te benutten is het volgens de voorzitter nodig dat deze samenwerking kwam” zegt Paul Abiteng.

Volgens hem zullen beide partners profijt hebben aan deze samenwerking en zal het de ordening binnen deze sector ten goede komen. De directeur juicht dit initiatief toe en zegt dat soortgelijke acties uit het binnenland altijd gestimuleerd zullen worden.

Als voortvloeisel uit deze partnership zal de gemeenschap voorbereid worden om profijt te kunnen hebben aan het gemeenschapsbos en die nuttig te gebruiken. Teneinde de ontwikkeling binnen deze gebieden te bewerkstelligen.

De ondertekening vond plaats in de vergaderzaal van het ministerie in bijzijn van het voltallig bestuur van de BHP en functionarissen van het ministerie van RO.(GFC)