fbpx
Bhaija, Baboen en Casper aangehouden voor diefstal bij bacovenbedrijf

GFC NIEUWS- De 28-jarige Roopesh K. ‘Bhaija’, Soeniel J. ‘Baboen’ (38) en de 40-jarige Radinder, S. ‘Casper’, zijn op 26 juni aangehouden door de politie van Jarikaba.

Deze drie mannen worden verdacht van diefstal in vereniging. Het strafbaar feit hebben zij gepleegd op 24 juni op een areaal van een bacovenbedrijf in Nickerie.

In totaal hebben de verdachten 32 trossen bacoven van de bomen gekapt een weggenomen. De kammen bacoven hebben zij vervolgens van de bossen gesneden en in zwarte vuilniszakken weggevoerd.

Deze zakken met bacoven zijn doorverkocht aan derden voor in totaal SRD 1.600,-. De opbrengst hebben de mannen vervolgens onderling verdeeld.

Het trio is in verzekering gesteld door de politie.

De helers zijn ook in beeld gebracht, opgespoord en aangehouden. Zij waren bereid de gestolen bacoven terug te geven aan de eigenaar.

Na verhoor en een ernstige waarschuwing zijn de helers heengezonden door de politie.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…