BH die te strak of los zit kan veel lichamelijke klachten veroorzaken

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Dat het dragen van een te strakke of losse BH veel lichamelijke klachten kan veroorzaken, is nog steeds niet bij alle vrouwen bekend.

Het op frequente basis dragen van een te strakke BH kan vervelende kwalen met zich meebrengen.

Een strakke bustehouder oefent  in veel gevallen teveel druk uit op je ribben.

Dit zorgt bij een merendeel vrouwen voor pijnlijke borsten, maar kan ook lage rugpijn veroorzaken. Ook hoofdpijn, schouder- en nekklachten kunnen in verband worden gebracht met een verkeerde BH omdat de strakke BH-bandjes druk kunnen uitoefenen op de spier, de musculus trapezius.

OOK INTERESSANT
Surinaamse vrouwen willen geen relatie met lijkenwassers, piloten en artsen krijgen voorkeur

Een expert van Constantin zegt aan GFC Nieuws dat er in Amerika vaker onderzoek is gedaan naar het effect van te strakke bustehouders.

“Het blijkt dat een extreem strakke BH ook een negatieve invloed kan hebben op je middenrif. Deze spier is van invloed op je ademhaling.  Verkeerd ademen kan de oorzaak zijn van een heleboel klachten zoals benauwdheid, tintelingen, angsten en duizeligheid”.

“Te strak corrigerend ondergoed op de buik, dat veel vrouwen in Suriname dragen, kan ook de abdominale druk verhogen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat zuur vanuit de maag richting de slokdarm wordt geduwd. Dit zuurbranden geeft soms een scala aan klachten, onder meer een opgeblazen gevoel, heesheid en keelklachten”, aldus de Constantin- topexpert.

OOK INTERESSANT
'Afrikaanse toestanden' in Suriname: Eigen waterputten graven door beperkte toegang waterleidingnetwerk

Deskundigen wijzen erop dat ook een te losse BH bij vrouwen met zeer grote borsten vervelende klachten kan veroorzaken. Door het hangen van de zware borsten wordt er druk uitgeoefend op de heupen en lage rugstreek. Dit resulteert doorgaans in pijnklachten.

Het is dus belangrijk om de juiste maat BH te dragen.

Foto credit: Uliana Kopannytsia