fbpx

Bezorgdheid over verhoging tarieven nutsvoorzieningen

Een verhoging van de stroom-en watertarieven zal niet zonder consequenties zijn. Gevreesd wordt dat de kleine man zwaarder getroffen zal worden. Dit omdat een verhoging van de benzineprijzen ook wordt overwogen.

Het Financieel Economisch Platform(FEP) moet president Desi Bouterse vandaag informeren over een mogelijke verhoging van de energie-en watertarieven.

Reeds in 2014 werd door president Bouterse onderstreept waarom een verhoging van de tarieven van de nutsvoorzieningen nodig is. Een verhoging is een van de zaken die al jaren geopperd werd, maar nooit is doorgevoerd.

Over de kritiek die toen werd geuit zei Bouterse: “We hebben juist gezegd dat we moeten kijken naar de sociaal-economische effecten om te voorkomen dat effecten worden afgewenteld op de kleine man.”

Bedrijven en instanties

In 2014 werd reeds overwogen om een marktconform tarief voor bedrijven en instanties, met name: banken en verzekeringsmaatschappijen; hotels; buitenlandse vertegenwoordigingen; casino’s; commerciële Staatsbedrijven, met name Staatsolie, Telesur, SLM, Havenbeheer, Luchthavenbeheer, MAS en Grassalco en andere daarvoor in aanmerking komende specifieke verbruikers., door te voeren.

Voor de overige gebruikers die nu USD 0,06 in plaats van USD 0,26 p/kwu betalen, was het voorstel USD 0,08 p/kwu, een verlaging van de subsidie met USD 0,02 p/kwu.

Overige berichten